onsdag den 23. november 2011

Hvem har sagt at Barselsland er en dans på røde roser?

Barselslandet (et ord så smukt, opfundet af træningsegoet!) er et land fyldt med glæde, venindebesøg, mødregrupper, små søde nuttede børn og en god undskyldning for at bruge tiden i byen med dankortet solidt placeret i en dankortterminal.

Altså, dette er den rosenrøde version! Den version som man selv fik fortalt da man gik rundt med guldet i maven, og folk fortalte hvor meget man skulle glæde sig til barslen, for det er bare så hyggeligt og det er en tid man aldrig får igen, og det er den selvsamme version man tager sig selv i at fortælle videre til veninderne som nu også bærer rundt på guld i maven.

Jeg har dog nu erfaret, efter 20 hele måneder på barsel (sådan er det når man som vi, vælger at få to børn indenfor 15 måneder) at Barselslandet ikke kun er små lyserøde grise der flyver rundt. Selvfølgelig indeholder Barselslandet alt det førnævnte, men alle, inklusive mig selv, har det med at undlade de slibrige detaljer om hvordan Barselslandet også er, medmindre man er blevet velsignet med et eller andet wonderkid, som ter sig lige efter de sukkersøde bøger...

Barselslandet er ikke en ferie, som mange mænd måske vil påstå. Barselslandet er et 24 timers job, hvor du aldrig har fri (jo hvis man sender børnene på ferie hos bedsterne, men derfor skal der alligevel planlægges, pakkes tøj, og man kan jo ikke sende dem afsted i tide og utide)

Barselslandet er fyldt med vasketøj, uvaskede gulve, nullermænd under sofaen, søvnløse nætter, mælkeplettet tøj og jeg kunne blive ved....

Oveni købet kan man være så heldig at blive begavet med 1 styks kolikbarn, som ikke hjælper på hele søvnsituationen, og med et skrigeri der kunne få den største rockmusiker til at skamme sig.

Så hvorfor er det egentlig vi gør det her? avler små bebser, når det åbenbart er sådan en stor pinsel?

Jeg kan kun tale for mig selv når jeg fortæller hvorfor at vi herhjemme har valgt at sige, skidt med at det er hårdt, det er det hele værd.

Man får en fuldstændig overrumplende følelse af lykke når ens børn kigger op på en, og sender en et så stort et smil, at det næsten går op til ørene! Et smil kan overvinde en hel nat med skrigeri.

Dette er min version af Barselslandet, den pæne version, og den ucensurerede version!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar