onsdag den 14. marts 2012

En tur ved tandlægen

Jeg skriver ikke decideret om mine børn herinde, da jeg gerne vil at andre som ikke lige kender mig og min familie, også har en mulighed for at læse denne blog, men synes at dagens "opgave" var lidt stor, så det vil jeg alligevel gerne dele.

Idag var datoen for børnenes første tandlægebesøg. Den ældste er knap 2 år og den yngste er lige blevet 7 måneder. Efter lidt forespørgsel inden denne dag, kunne jeg dog konstatere at tandlægerne egentlig bare skulle lave et hurtigt kig på dem, og spørge indtil hvordan vi nu børster deres tænder.

Vi ankommer, og den yngste sover fredeligt i sin autostol, helt uvidende om, at en gummihandske snart skal indvadere hans mund, for at se om der er nogle tænder på vej. Den store går straks hen til Duplo-klodserne som er i venteværelset, men legen bliver kort, for inden der er gået et minut kommer der en klinikassistent og henviser os til lokalet for enden af gangen.

Eftersom den store alligevel ikke er så stor når alt kommer til alt, skal jeg sætte mig i tandlægestolen med ham på mine lår, så jeg kan holde ham lidt i ro. Han tager det hele ganske pænt, i hvert fald mens tandlægen men bare snakker med ham. Dog kommer det spændende først da hun skal se hans tænder, det der med andres fingrer i munden er ikke hans kop te. Hun forsøger først med et spejl, og det går da nogenlunde, hun får da konstateret at han ingen huller har(jubii), men hun vil også gerne lige se hans tænder og se hvor mange der er, selvom jeg havde sagt der var 16, så hun tager resolut sine fingrer og bevæger dem ind i munden på ham, med kun eet resultat ; "Han bed mig i fingeren, haha haha" Altså jeg er da glad for at hun kunne ringe grine af det, for jeg var mildest talt en smule flov.. men det hører sig vel til... ikk?

Den yngestes mund blev også lige endevendt(uden bid!), og hun kunne fornemme det samme som os, nemlig at der vist er en tand på vej i undermunden. Ihh de bliver så hurtigt store de små...

Dagens strabadser i dag kommer til at afslutte med besøg af Træningsego + mand, som kommer og spiser "sovse-mad" til aften.

Og nå ja.. Jeg slipper heller ikke for det der tand-halløj. Fik i dag en tid til at få opereret den ene af mine visdomstænder ud. 30. marts klokken 13.15, YIKEES!

2 kommentarer: